De Google Daydream, Virtual Reality Flop Of Top?

Sharing is caring!

Google heeft Daydream VR voor het eerst aangekondigd als onderdeel van de Android 7.0 Nougat-update, maar de eerste versie van Nougat voor Nexus-apparaten bevatte geen van de coole virtual reality-dingen. Er was op dat moment ook geen Daydream-headset. Een Virtual reality bril kopen is dus best wel lastig.

Met de release van Android 7.1 Noga op de Pixel en Pixel XL is Daydream VR iets. Ik heb gespeeld met de Daydream View en het is een interessante stap vooruit voor mobiele VR, maar het is niet zonder problemen. Een goed alternatief is bijvoorbeeld de Playstation VR bril.

Ontwerp En Comfort Van De Daydream Virtual Reality Headset

Ontwerp en comfort: de Daydream View-headset is zonder twijfel de knuffeligste VR-headset die u kunt krijgen. De zachte bekleding van textiel voelt prettig aan en het flexibele rubberen frame zorgt ervoor dat het niet te zwaar of onhandig wordt.

Vergelijk dat met de Gear VR, die een kolossaal wangedrocht van plastic is, iets dat je nooit vergeet wanneer het in je gezicht wordt vastgebonden. De eenvoudige scharnierende klep die de telefoon op zijn plaats houdt, maakt het ook gemakkelijk om de Daydream VR-modus te gebruiken (deze gebruikt NFC om de VR-interface te starten). Daydream View lijkt misschien een beetje op een schoen, maar het is een erg mooie schoen.

Met Welke Apparaten Kan Ik De VR Bril Gebruiken?

De Pixel en Pixel XL zijn momenteel de enige apparaten die werken met Daydream View, maar dat zal niet lang meer het geval zijn. Anders dan de Gear VR van Samsung, houdt Google niet alle VR-goodies voor zichzelf. Android 7.1 maakt Daydream VR mogelijk op elke telefoon die aan bepaalde eisen voldoet.

Ze moeten een soepel krachtige SoC hebben om twee 60fps-video’s gelijktijdig weer te geven, een weergaveresolutie van minimaal 1080p met 3ms of minder latency en 5ms of minder persistentie, en Bluetooth 4.2 LE. Dus we hebben het over middellange tot hoge telefoons. Geef het een jaar en ik zou verwachten dat alle vlaggenschip-Android-telefoons Daydream VR ondersteunen.

De Controller Van De Daydream, Fenominaal

De controller: de Daydream View-headset van Google wordt geleverd met een Bluetooth-bewegingscontroller, die snel wordt gekoppeld met je telefoon zodra je de VR-modus activeert. Je kunt het beschouwen als een virtuele laseraanwijzer waarmee je objecten in VR kunt markeren en ermee kunt werken.

Er is ook een trackpad op de controller waarmee u op twee manieren kunt communiceren. Het is veel meer meeslepend dan de Gear VR, die een onhandig trackpad aan de zijkant van de headset gebruikt. Ik ben geïnteresseerd om te zien hoe ontwikkelaars van games profiteren van de ingebouwde bewegingsbediening in Daydream VR.