Het Internet Is Een Kwetsbare Plek geworden

Sharing is caring!

Wie zou het volgende doelwit kunnen zijn? In wezen is elk systeem dat is verbonden met internet kwetsbaar. Ook kun je tegenwoordig internet vergelijken. Hoewel DDoS-aanvallen geen informatie beschadigen of stelen, brengen ze systemen wel naar beneden en maken ze niet beschikbaar. Kun je nog wel veilig internet en tv bekijken zonder gehackt te worden?

Bedrijven Krijgen Steeds Meer Te Maken Met Cybercriminaliteit

Dat kan een enorme hoofdpijn zijn voor veel bedrijven die steeds meer op internet vertrouwen om zaken te doen. Je kunt je gemakkelijk een DDoS-aanval voorstellen die de online activiteiten van een luchtvaartmaatschappij afsluit of ervoor zorgt dat klanten geen toegang krijgen tot hun inhoud via services zoals Netflix of Hulu.

Sommige Systemen Lopen Helemaal Geen Risico

Maar sommige systemen lopen geen risico. Dit zijn systemen die we speciaal van internet isoleren om ze veiliger te maken. Voorbeelden hiervan zijn de computersystemen bij verschillende nucleaire faciliteiten. Deze computersystemen zijn van cruciaal belang voor de veilige werking van potentieel destructieve systemen.

De Risico’s Zijn Veel Te Groot Voor Veel Systemen Op Het Internet

De risico’s zijn veel te groot om deze systemen met internet te verbinden. In plaats daarvan creĆ«ren we op zichzelf staande computersystemen die geen directe link naar internet hebben (of andere netwerken die op hun beurt zijn verbonden met internet). We noemen deze “luchtgekloven systemen”, wat betekent dat er een luchtspleet is tussen het computersysteem en het internet zelf.

Andere voorbeelden van air-gapped systemen zijn financiƫle computers op belangrijke beurzen, geclassificeerde overheidsdatabanken en luchtverkeersleidingssystemen. Deze systemen zijn niet magisch immuun voor knoeien, maar het wordt veel uitdagender om ze te compromitteren. Als u deze systemen wilt uitschakelen, moet u doorgaans eerst fysieke toegang tot het netwerk krijgen.